Inspiratie

Het leven is voor mij één grote inspiratiebron. De hele dag door leer ik van alles wat er in mijn omgeving gebeurt. Ik leer van de natuur, van de mensen om mij heen, van collega's, familie, vrienden en zeker ook van mijn eigen gevoelens en gedachten. Ik filosofeer graag over het leven, de dood, het Universum, het 'waarom' van het bestaan. Op deze pagina zal ik mijn inspiratie delen, in de vorm van blogs, meditaties, recepten, leuke quotes en andere verrassingen. Ik verwijs daarbij vaak door naar de app Insight Timer en mijn inspirerende website: Ecoleven, duurzaam leven in een moderne wereld.

"Sometimes inspiration can come from a single ray of sunshine."

Artikel: Holistische therapie om stress te verminderen.

Nieuwe blog

Kaartleggingen: onzin of zinvol? 

Kaartleggingen: wat is daarbij je eerste gedachte? Ik moest meteen denken aan de geheimzinnige tarotleggingen, van die vrouwen in gewaden met een glazen bol die je oplichtten op de kermis. Dat is het beeld wat ons vaak wordt voorgeschoteld in films en programma’s op televisie. Maar in mijn opleiding tot Holistisch Therapeut ontdekte ik dat niks minder waar was. In deze blog neem ik je mee in een legging en laat je zien wat het voor inzichten kan verschaffen. 

Meditatie: Behoud je eigen energie

In deze fijne meditatie van 20 minuten, kom je terug in je lijf met een bodyscan, en verbinden we de drie Taoïstische energie-punten: hoofd, hart en buik (Shen, Chi en Jing). We laten ons reinigen en opladen met een Gouden Licht en zetten een stevig energieveld om ons heen, waarbinnen we ons aura veilig bewaren. Zo lekken we geen energie en zorgen we voor energetische hygiëne.

Download de app Insight Timer en doe mee! 

Blog: Spiegels van Moeder Natuur

Ik heb als missie om meer licht en liefde in de wereld te brengen. De aarde krijgt het zwaar te verduren met al die mensen die zich op haar uitleven, en of je het nu wilt of niet, we zijn van haar afhankelijk. Natuurlijk ecologisch leven is daarom heel belangrijk. En niet alleen voor haar, ook voor onszelf! In onze essentie leven we met de natuur, we maken er stofjes aan als endorfine, waar we gelukkig van worden. En de natuur geeft ons kruiden die ons immuunsysteem kunnen versterken of ons bloed helpen stromen bijvoorbeeld. We kunnen helen dankzij de natuur en weer in contact komen met onze natuurlijke stroom. Op mijn blog Ecoleven vertel ik je over de stappen die ik zet op het gebied van natuurlijk leven. 


Ontspanning is heel belangrijk om gezond te blijven. Maar dat is in onze hectische tijd niet altijd even makkelijk. Het coronavirus heeft de wereld even op pauze gezet en veel mensen terug gebracht naar de essentie van het leven. Maar hoe houd je je immuunsysteem nu goed op peil? Lees het hier, in mijn blog.

Er zijn vele manieren om te leren van je omgeving. Je kunt leren van je buren, vrienden of familie. Van vreemden in de supermarkt, van ervaringen in het verkeer, of van je eigen overdenkingen, in je eentje bij het water. Maar ook de natuur om je heen kan een prachtige spiegel bieden en een goede leerschool voor je zijn. In deze blog deel ik met je hoe Moeder Natuur mij dag in, dag uit inspireert. Hoe laat jij je graag inspireren?